På Shetland fant vi en slakter som solgte masse godt lammekjøtt. Vi fikk med oss både lammekoteletter og lammeskanker. Lammekotelettene grillet vi ute i friluft på Shetland. Lammeskankene lagde vi til i Kirkwall og var så heldige å ha nok til den 17 timer lange seilturen vår dagen etter.
Ingredienser til lammeskanker
- 4 lammeskanker
- 400 gram pastinakk (ca. 5 stykk)
- Shitake (kanskje 5-6 stykk)
- En hel hvitløk (ca. 10 fedd eller så mye du har lyst på)
- 2 sjalottløk
- 1 chili
- 1/2 flaske god rødvin
- 3 ss tomatpuré
- 500 gram hakkede tomater (en kartong Änglamark)
- Fersk rosmarin
- Extra virgin olivenolje
- Smør
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Stekte lammeskanker i trykkoker uten lokk i olivenolje (hvis du ikke bruker trykkoker, må du holde på myyyyye lenger). Tilsatte etterhvert smør og shitake og lot det steke litt til. Så pastinakk og gulrot. Deretter løk, så hvitløk og chili.
Lagde litt plass i gryta for å steke tomatpuré (for å få bort bitter smak steker vi den litt først). Så en kartong hakkede tomater og på med lokket. Kokte til kjøttet slapp beinet. Ferdig!
En kommentar om “Båtmat #16: Lammeskanker”