På Homlagarden fikk vi med oss både kylling, kalkun og hjerter. Av kyllingen lagde vi blant annet curry. Vi serverte den med en blanding av villris og quinoa. Ble veldig godt!
Ingredienser
- Økologisk kylling (vi brukte hel kylling fra Homlagarden)
- 1/2 glass red curry paste (uten tilsetningsstoffer)
- 3-4 sjalottløk
- 1 fersk chili
- 5-6 fedd hvitløk
- Fersk ingefær (4-5 cm)
- Fersk gurkemeie (3-4 cm)
- Tørket chili
- 1 boks kokosmelk
- 1/2 aubergine
- 1/2 squash
- 2 gulrøtter
- 1 søt paprika
- 3 vårløk
- Cashewnøtter
- Lime
- Fersk koriander
- Salt og pepper
- Villris
- Quinoa
- Eddik til bløtlegging
Fremgangsmåte
Vi begynte med å partere en halv kylling. Vi brukte kun brystet i curryen. Vi delte det i biter og marinerte det i curry paste. Deretter kuttet vi grønnsakene. Auberginen og squashen strødde vi salt over for å trekke ut vann og bitterstoffer. Etter noen timer stekte vi kjøttet i trykkoker, tilsatte gulrøttene, squashen og auberginen. Deretter tilsatte vi løk, hvitløk, fersk og litt tørket chili (vi liker curryen ekstra spicy), ingefær, gurkemeie og paprika. Så kokosmelk og så tok vi på lokket og lot den stå en stund. Mot slutten hadde vi oppi vårløk og helt til slutt hakket fersk koriander og cashewnøtter. Vi smakte til med salt, pepper og litt lime.
Vi serverte curryen med ekstra cashewnøtter, fersk koriander og en limebåt. Som tilbehør hadde vi en blanding av quinoa og villris, som vi hadde bløtlagt i vann tilsatt eplecidereddik og salt, skylt godt og kokt.
Håper det smaker!
Ps! Du trenger ikke å bruke en trykkoker. Curryen blir like god i en vanlig kjele (ikke av aluminium da.. syren i limen trekker nemlig aluminium ut fra kjelen).
2 kommentarer om “Båtmat #17: Red curry chicken med quinoa og villris”