Her kommer et sunnere alternativ til pizza til dere som ikke liker eller har surdeigsstarter. Vi har tidligere postet oppskrift på pizza bakt med surdeig. Den er enda sunnere 😉 Og pizza bakt på vanlig måte. Den er FOR god!
Ingredienser
Tomatsaus
- Sopp
- Soltørkede tomater
- Løk
- Hvitløk
- Cherrytomater med stilk
- 1 kartong hakkede tomater
- Hvitvin
Deig
- ½ pose tørrgjær
- Teffmel
- Økologisk hvetemel
- Spelt fullkorn
- Siktet emmer
- Salt
- Vann
Topping
- Bacon
- Tomatsaus
- Chorizo/salami
- Geitost
- Fersk oregano
Fremgangsmåte
Begynn med sausen. Stek sopp, tilsett så soltørkede tomater og cherrytomater, så løk og så hvitløk. Deretter hakkede tomater og hvitvin. La det koke til den bitre smaken forsvinner.
Bland sammen ingrediensene til deigen i en bakebolle. Vi brukte lik mengde av alle meltypene.
Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover bakebrettet. Forstek bunnen til den blir litt sprø og gyllen.
Legg rå bacon på og putt inn igjen i ovnen. Etter noen minutter smører du tomatsaus over, legger på chorizo/salami, ost og oregano. Så inn igjen i ovnen til osten er gyllen og bunnen så sprø som den kan bli. Server med valgfri pizzasaus. Vi brukte denne!
Bunnen ble ikke sprø overalt, kun i kantene, men veldig god. Omtrent umulig å få sprø bunn uten kun hvetemel (fremdeles premie til den som tipser oss om en god oppskrift)!
En kommentar om “Båtmat #21: En litt sunnere pizza”