En litt annerledes måte å tilberede lammelår på! Fordi gryten er litt spicy, er det veldig godt å servere med en myk og rund potetmos. Bruk de grønnsakene du ønsker. Vi brukte de vi hadde, men kunne godt hatt enda mer grønnsaker i.
Ingredienser
- 1 lammelår
- Krydder: Garam masala, litt tandoorikrydder, litt cayennepepper, korianderfrø og spisskummenfrø
- Rester av hvitvin og rødvin (ca. 1 dl av hver)
- 1 kartong kokoskrem (250 ml)
- 2 ss tomatpuré
- 2 vårløk
- 1 spisspaprika
- 1 liten squash
- 5 poteter
- Smør
- Olivenolje
- Parmesan
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Gryte:
Del lammekjøttet i biter og krydre. La det ligge en stund før du begynner å steke det.
Det er mye kjøtt på et lammelår så du må nok steke i flere omganger. Legg kjøttet over i en trykkoker etter hvert som du steker. Del squash i biter og stek litt før du har den i trykkokeren. Del paprika i biter, hakk vårløk og chili og ha i trykkokeren. Hell i litt vin, en kartong kokoskrem og 2 ss tomatpuré. Sett på lokk og la det trykkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Potetmos:
Skrell potetene, del dem i biter og kok til de er ferdige. Hell av vannet, ha i en god smørkladd og mos sammen. Rasp parmesan over til slutt og bland inn. Smak til med salt og pepper.