Båtmat #40: Brun middag i A Coruña

Båtmat #40: Brun middag i A Coruña

I går ankom vi A Coruña, som er den nest største byen i den autonome regionen Galicia i den nordvestre delen av Spania. Byen er også senter i provinsen med samme navn. A Coruña er en viktig havneby ved Atlanterhavet og er distribusjonssentral for jordbruksvarer fra distriktene innenfor byen.

Vi gikk oss en tur i byen etter ankomst og kikket litt. Vi liker oss! Det virker som at de har alt her, samtidig som at byen er koselig med trange gater og små cafeer. Fant et ganske stort supermarked med fiskedisk og kjøttdisk. Tok med oss svineribbe tilbake til båten, som ble dagens middag.

dsc02399
Ferdig oppdelt kjøtt + marinaden

Ingredienser

  • 3 ss ketchup
  • 3 ansjosfileter
  • 6-8 cherrytomater
  • 1 grillet paprika
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 dl olivenolje
  • Tørket chili
  • Korianderfrø
  • Salt & pepper
  • Svineribbe
  • 1 søtpotet
  • 1 aubergine
  • 1/2 squash
  • 1 rødløk
  • Marinade fra kjøttet
  • 1/2-1 dl rødvin

Fremgangsmåte
Begynte med marinaden. Her brukte vi ketchup, ansjos, cherrytomater, grillet paprika, hvitløk, rødløk, olivenolje, korianderfrø, tørket chili og smakte til med salt og pepper. Mikset alle ingrediensene godt sammen med en stavmikser (du kan gjerne kutte grønnsakene litt først for å avlaste stavmikseren).

Kjøttet ble delt og marinert. Deretter ble det tilberedt i trykkoker.

dsc02400
Før trykkoker
dsc02402
Etter trykkoker

Søtpoteten skjærte vi i syltynne skiver med en mandoline. Stekte skivene alene i en ildfast form i ovnen en liten stund. Deretter ble kjøttet lagt over og alt fikk steke videre.

Squshen og auberginen ble skjært i ca. 1 cm tykke skiver og saltet. De fikk ligge en liten stund før de ble stekt på begge sider i stekepanne.

Sausen lagde vi ved å kutte en rødløk i tynne skiver og steke litt før marinade fra trykkokeren + litt rødvin ble tilsatt. Dette fikk koke inn og ble smakt til med salt og pepper.

dsc02414
Brunt, men så utrolig smakfullt!

Legg igjen en kommentar