Båtprat #6: Camilla Børve Seim

13407166_1336828852998500_1788116985617389137_nCamilla Seim, gründer av Sunt grep, var ferdig kostholdsveileder hos oss i 2015 og går nå ernæringsterapi. Hun er et godt eksempel på at det er mulig å starte opp en vellykket praksis allerede etter kostholdsveilederstudiet. Nøkkelen er å bare kaste seg ut i det, stå på hardt, prøve å inngå et samarbeid med kommunen eller andre i nærmiljøet, og ikke minst være synlig på sosiale medier.

Vi møtte Camilla i Norheimsund, på kontoret hennes i hovedgaten, hvor hun har konsultasjoner. Camilla har spesielt fokus på fordøyelsesproblemer og tar både matintoleranse- og fettsyretester.

Hvordan føler du at du har blitt tatt i mot i kommunen? Har du fått til et samarbeid med noen?
Både og, men legene er ikke så begeistret. Men jeg har inngått samarbeid med fysioterapeutene, som sender klienter til meg. Helsepersonell er dessverre ikke like interessert, foreløpig. De er litt skeptiske tror jeg, men jeg har ikke gitt opp. Men kommunen og flere andre leier meg inn til å ha kurs og foredrag, så det er en god start.

Hva slags kurs og foredrag er det?
Jeg hadde kurs for Ung Fritid i Kvam kommune, for ungdom mellom 10 og 16 år. Der hadde jeg kurs hvor vi lagde sunne pannekaker, smoothier, sunt smågodt osv. Dette kurset har gitt meg jobb i sommer hvor jeg skal holde flere kurs. Vi lagde blant annet pannekaker med spinat slik at ungdommene fikk se at det ikke er livsfarlig å spise grønnsaker. De spiste rent hele bordet så det var veldig moro! Jeg har også vært på skoler og i barnehager og holdt kurs for de minste.

Har du noen gode tips til andre som har lyst å starte opp som kostholdsveileder? 
Just do it. Bare hopp i det. Alt trenger ikke å være så planlagt og detaljert før du begynner. Veien blir til mens du går. Jeg hadde en liten plan når jeg startet, men jeg jobber jo ikke etter den nå. Man utvikler seg og forandrer seg underveis. Det er også lurt å følge andre i samme bransje på sosiale medier for å få inspirasjon og ideer, for eksempel på Instagram, Snapchat, Facebook, blogger og lignende.

DSC_4546
Camilla er så heldig å ha kontor midt i hovedgaten

Hvordan markedsfører du deg?
Hovedsakelig gratis via Internett, på Instagram og Facebook. Jeg har også hatt noen annonser i lokalavisa. Det hjelper i tillegg å ha skiltet mitt i hovedgaten. Jeg legger ut oppskrifter på Facebook og får veldig mange tilbakemeldinger på at de inspirer og at folk vil teste dem ut. På Snap legger jeg ut fremgangsmåte når jeg lager mat, bit for bit. Jeg bruker generelt mye tid på sosiale medier.

Hvis du skulle gitt tre råd for å få bedre helse, hva ville du sagt da?

  1. Bytt ut raffinerte produkter med uraffinerte.
  2. Ha fokus på gode fettkilder, som avokado, nøtter, smør/ghee og fete meieriprodukter for de som tåler det. Et godt råd til alle, er å spise 1/2 avokado om dagen. Ikke alle tåler store mengder fett like godt så her må man prøve og feile underveis.
  3. Vær tålmodig og finn din egen vei. Det som er rett for naboen er ikke nødvendigvis rett for deg. Lytt til kroppen og ta hensyn til alle faktorer, ikke bare kosthold.

Dersom du bor i Hardangerområdet og sliter med helsa, og særlig med fordøyelsen, så anbefaler vi deg å kontakte Camilla. Tusen takk Camilla for en hyggelig prat og lykke til med kurs i sommer!

Legg igjen en kommentar