Drama på Odyssevs øy

Drama på Odyssevs øy

Etter noen flere dager i Tranquil bay, dro vi ned til øya Ithaka. Ifølge Homers episke dikt Odysseen, var Odyssevs kongen av Ithaka. Odysseen beskriver hans reise og bestrebelser mens han forsøker å komme seg hjem etter Trojakrigen og gjenoppta sin posisjon som den rettmessige kongen av Ithaka (1). 

Vi seilte først til den lille byen Frikes, som ligger ganske langt nord på øya, innerst i en stor bukt. Der var det fullt, så vi la oss på anker med tau i land i en liten bukt rett utenfor byen. Vi lå mellom to charterbåter (en catamaran og en monohull) og alt så greit ut. Vi badet og koste oss.

Drama

Plutselig drev catamaranen, som hadde tatt vekk tauene i land, bort på oss. Vi drev derfor mot den andre båten, og vi ble «klemt» mellom de to charterbåtene. Båten som hadde drevet mot oss først prøvde å få opp ankeret sitt, men hang seg fast i kjettingen vår med ankeret og klarte så å slite i stykker vinsjen sin når de prøvde å få opp ankeret. Resultatet ble at de hang fast i oss og ikke hadde noen mulighet for å komme seg løs siden vinsjen deres var ødelagt.

De på den andre båten ved siden av oss fikk nærmest panikk, og alle i båten sto og dyttet båten vår unna deres. Vi hang på masse ekstra fendere så det gikk greit, men ingen av oss kom seg noen vei.

Truls måtte til slutt ta jolla over til catamaranen som hang fast i oss og dykke ned for å prøve å binde et tau rundt kjettingen eller ankeret deres, så det kunne bli løftet av vår kjetting. Det tok lang tid. Han holdt på i nesten 1 time. Han klarte ganske raskt å få tauet rundt ankeret deres, men på vei opp igjen viste det seg at tauet var for kort og han måtte slippe det. Det var ganske langt ned til ankeret, så i neste omgang prøvde han å få tauet rundt kjettingen i stedet. Etter mye strev fikk de løftet ankeret av kjettingen vår og dratt det opp for hånd.

Truls dykket ned for å feste tau rundt ankeret til catamaranen

Signy og Birk var igjen i Vagabond for å passe på at den ikke gikk i land bak. Vi hadde nemlig også fjernet tauene. Vi bant oss fast i båten ved siden av med flere tau, så vi lå ganske trygt, men det var likevel stressende.

Etter ca. 1 time var vi løs fra catamaranen og klarte til slutt å komme oss løs fra den andre båten og bort uten at noen skade skjedde. Vi satte kursen mot Vathy – hovedstaden på øya.

Vathy

I Vathy ble vi noen dager og jobbet. Det var en veldig kul by som vi gjerne vil tilbake til, men nå må vi prøve å finne en marina vi kan ha båten i denne vinteren. Første marina vi skal sjekke ut er i Mesoloni, som ligger på fastlandet innover mot Korint.

Truls prøvde å jobbe litt i Vathy...

Kilder:

  1. https://no.wikipedia.org/wiki/Odyssevs

En kommentar om “Drama på Odyssevs øy

Legg igjen en kommentar