Mesolongi

Mesolongi

Første marina vi ville sjekke ut som en mulig vintermarina var Mesolongi. Mesolongi er en kommune og by i Vest-Hellas, som ligger på nordsiden av Patrabukten. Mesolongi er kjent for sin «sea lake», dannet av endene på to elver. Sjøen er den viktigste inntektskilden for lokalbefolkningen. Mesolongi er også kjent for sin store rolle i den greske selvstendighetskrigen.

På vei inn til Mesolongi seilte vi forbi øya Tourlida, som ligger 5 km fra byen. Tourlida har vært knyttet til fastlandet via vei siden 1885, og det er populært å leie sykkel og sykle ut hit.

Tourlida er mest bebodd av fiskere og utgjør et ganske pittoresk landskap, med de tradisjonelle «peladene» (fiskernes hus) som tilsynelatende flyter på den stille overflaten av vannet.

Tourlida
På vei til Mesolongi fikk Truls endelig fisk!

Vi fikk opprinnelig et ganske bra tilbud i Mesolongi, men så endret de på prisen flere ganger. Det ble ganske mye rot til slutt, men det er fremdeles billig her i forhold til de fleste andre steder i Hellas.

Vi fikk imidlertid tips fra en annen seiler om at det var bra (og billig) å ligge i Galaxidi, som ligger en del lenger inn i bukten. Vi leide derfor en bil og kjørte dit. Mesolongi er et vakkert sted, men Galaxidi var noe helt annet. Utrolig koselig! Minnet oss om Poros, hvor vi var 2 uker i starten, men kanskje enda litt koseligere. Vi var solgt. Vi bestemte oss derfor for å seile dit og legge igjen båten der i vinter.

Et annet minus med Mesolongi var at det KRYDDE av både veps og mygg. God nok grunn i seg selv til å dra videre..

Første kvelden la vi oss på anker utenfor marinaen. Dagene etter lå vi i marinaen og siste kvelden på anker igjen. Vi fikk med oss noen vakre soloppganger og solnedganger før vi dro videre.

Soloppgang på anker i Mesolongi
Solnedgang mot marinaen

2 kommentarer om “Mesolongi

  1. Så bra👍🏼 Da er dere på vei til Norge sånn etterhvert? Blir godt å se dere og kose på Birk 💖

  2. Vi har faktisk vært hjemme noen uker nå 🙂 Endelig ferdig med reisekarantene, så nå er det bare å komme på besøk 🙂

Legg igjen en kommentar