Kolona beach på Kythnos

Kolona beach på Kythnos

Etter to netter på Kea satte vi kursen mot Kythnos. Det var endelig en dag uten for mye vind, heller for lite. Vi kjørte motor nedover. Første stopp var Merihas, hovedhavnen på Kythnos, for å handle. Vi ankret opp utenfor og tok jolla inn.

Kythnos er en lang og fjellrik øy. Den er ikke særlig utbygd for turister. Det er derfor ikke så mye som skjer her utenom bading. Det er over 70 strender her og mange av dem er fremdeles utilgjengelig via vei.

Vi trengte et sted som var godt beskyttet mot meltemi så valget vårt falt på Kolona beach nordvest på øya. Kolona beach er en ganske kul strand og skal være en av de fineste på øya. Det er en bukt på hver side som man kan ankre opp i, og selve stranda er bare en tynn stripe med sand (240 meter) som knytter fastlandet til den lille øya Agios Loukas.

På vei opp til kirka på øya Agios Loukas
Kolona beach sett fra fastlandet

Begge sidene skulle være beskyttet mot meltemi, men på østsiden kunne det være litt mer bølger og vind i dårlig vær. Likevel ankret vi opp her den første dagen. Det viste seg å være et dårlig valg. Vinden tok seg opp skikkelig i løpet av natta og det ble ganske urolig. Alle de andre båtene dro og vi var de eneste igjen. Det skulle løye bittelitt kl. 14 dagen etter så vi fikk flyttet båten over til vestsiden, hvor det var mye roligere. Også finere utsikt.

Vi tok jolla inn til stranda og badet. Det var langgrunt og ikke for mye bølger. Birk koste seg masse.

Vagabond II bakerst

Etterpå gikk vi opp til den lille kirka på Agios Loukas og så på utsikten. Det blåste fælt der oppe, selv om vi bare gikk i 5 minutter. Vi møtte en greker som hadde vært i Norge. Han tok noen forblåste bilder av oss.

På vei opp til kirka på Agios Loukas
Vagabond II
Kolona beach sett fra kirka på Agios Loukas
Første kveld på østsiden av stranda

Legg igjen en kommentar