Middagsbesøk og topptur i Bodø

Middagsbesøk og topptur i Bodø

Fra Kjerringøy gikk turen videre til Bodø. Vi hadde skikkelig drittvær over. Regn og sterk motvind. Ikke den mest behagelige turen.. Vi kom oss likevel trygt fram, og tok det rolig noen timer før vi ryddet båten, handlet og begynte å lage middag. Vi fikk nemlig middagsgjester 🙂

Siri Antonsen, som har gått ernæringsterapi på Tunsberg og nå driver egen praksis, og familien kom på besøk. Vi lagde spicy kjøttboller, tomatsalsa, ruccolapesto og ovnsstekte grønnsaker. Veldig hyggelig og veldig godt.

Før vi dro videre dagen etter, gikk Signy og Siri en tur på Keiservarden, som er toppen av fjellet Veten. Vi hadde god utsikt alle veier selv om det nesten regnet. Veldig deilig å starte dagen med en tur, og å få sett byen ovenfra 🙂

Det er ikke bare bare å være kaptein 😛

Spicy kjøttboller med salsa, ruccolapesto og grønnsaker

Ingredienser til kjøttboller:

  • Kjøttdeig
  • Egg
  • Løk
  • Hvitløk
  • Chili
  • Valgfritt krydder + salt og pepper
  • Evt. litt olivenolje
  • Tomatpuré + litt vann

Fremgangsmåte

Hakk løk, hvitløk og chili og bland ingrediensene i en bolle, utenom tomatpuré. 1-2 egg pleier å være nok som bindemiddel. Stek i ghee/kokosolje i stekepanne, og tilfør noen ss tomatpuré på slutten. Du kan også tilsette litt vann for å tynne ut «sausen».

Ingredienser til ruccolapesto:

  • Ruccola
  • Hvitløk
  • Olivenolje
  • Balsamico

Miks alle ingrediensene sammen med en stavmikser til passe konsistens. Smak til med balsamico.

Ingredienser til salsa:

  • Cherrytomater
  • Sjarlottløk
  • Hvitløk
  • Ruccolapesto

Kutt, hakk og miks. Hell over litt ruccolapesto som dressing til slutt og bland.

Ovnsstekte grønnsaker:

  • Squash
  • Aubergine

Skjær i skiver, ha på litt olje, salt og pepper, og stek i ovnen.

Tips! Kutt opp, salt squashen og la den ligge litt før du skal bruke den. Da slipper den en del vann og blir ikke så slapp og våt.

Tur til Keiservarden

Utsikt over Bodø

Legg igjen en kommentar