Etter Skrova satte vi kursen mot Bodø for å besøke ernæringsterapeut Siri. Vi hadde to stopp på veien, ett i Nordskot, på kun et par timer, og så over natten på Kjerringøy. Ikke mye å fortelle om Nordskot og Kjerringøy, så i dag deler vi heller en oppskrift på lammeskank i tomat- og rødvinssaus.
Ingredienser
- To lammeskanker
- Løk
- Hvitløk
- Ingefær
- Chili
- Sopp: fersk, tørket eller begge deler
- Tomatpuré
- Tomat, på boks og evt. ferske
- 1/2 flaske rødvin
- Evt. kraft
- Valgfrie krydder (f.eks. laurbærblad,spisskummin, koriander, fennikel)
- Salt og pepper
Ingredienser til potetstappe
- Poteter
- Smør
- Parmesan
- Salt og pepper
Utstyr: Trykkoker (kan også lages uten)
Fremgangsmåte
Begynn med å frese skanken i smør eller ghee for å få stekeskorpe. Ha så i hakket løk, hvitløk, chili og ingefær og stek litt til. Ha deretter i tomatpuré og stek litt videre for å få bort bitterhet. Ta oppi rødvin, ca. 1/2 flaske. La dette koke ned i noen minutter før du har i hakket tomat, sopp, krydder og evt. kraft. Ta på lokket på trykkokeren og la den stå i 40-60 minutter. Dersom du ikke har trykkoker tar det ca. 3 ganger så lang tid.
Vi hadde potetmos som tilbehør. Kok potetene, mos dem gjerne med en håndmoser, ikke stavmikser. Da blir det fort lim. Ta så i smør og raspet parmesan og smak til med salt og pepper.
Voila! Enkelt og utrolig godt!
Nydelig mat dette og flotte bilder av sol og sommer.
Tusen takk for det 🙂