Lammeskank i rødvinssaus

Lammeskank i rødvinssaus

Etter Skrova satte vi kursen mot Bodø for å besøke ernæringsterapeut Siri. Vi hadde to stopp på veien, ett i Nordskot, på kun et par timer, og så over natten på Kjerringøy. Ikke mye å fortelle om Nordskot og Kjerringøy, så i dag deler vi heller en oppskrift på lammeskank i tomat- og rødvinssaus.

Ingredienser

  • To lammeskanker
  • Løk
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Chili
  • Sopp: fersk, tørket eller begge deler
  • Tomatpuré
  • Tomat, på boks og evt. ferske
  • 1/2 flaske rødvin
  • Evt. kraft
  • Valgfrie krydder (f.eks. laurbærblad,spisskummin, koriander, fennikel)
  • Salt og pepper

Ingredienser til potetstappe

  • Poteter
  • Smør
  • Parmesan
  • Salt og pepper

Utstyr: Trykkoker (kan også lages uten)

Fremgangsmåte

Begynn med å frese skanken i smør eller ghee for å få stekeskorpe. Ha så i hakket løk, hvitløk, chili og ingefær og stek litt til. Ha deretter i tomatpuré og stek litt videre for å få bort bitterhet. Ta oppi rødvin, ca. 1/2 flaske. La dette koke ned i noen minutter før du har i hakket tomat, sopp, krydder og evt. kraft. Ta på lokket på trykkokeren og la den stå i 40-60 minutter. Dersom du ikke har trykkoker tar det ca. 3 ganger så lang tid.

Vi hadde potetmos som tilbehør. Kok potetene, mos dem gjerne med en håndmoser, ikke stavmikser. Da blir det fort lim. Ta så i smør og raspet parmesan og smak til med salt og pepper.

Voila! Enkelt og utrolig godt!

På vei ut fra Skrova. Se på de fjella i bakgrunnen!

Nordskot

Vagabond
Vi gikk en liten tur i finværet…
.. opp på en minitopp

Kjerringøy

Vi har postet oppskrift på lammeskanker tidligere også

2 kommentarer om “Lammeskank i rødvinssaus

Legg igjen en kommentar til Morten Avbryt svar