Økologisk overraskelse i Pylos

Økologisk overraskelse i Pylos

Fordi autopiloten fremdeles var ødelagt, ble det håndstyring videre oppover kysten. Vi tok en kort etappe fra Methoni til Pylos, som ligger ganske langt sør på vestkysten av Peloponnes. Pylos ligger i en stor bukt som heter Navarino Bay. Her ble vi noen dager. Det var meldt motvind fremover. Aldri gøy, men enda litt verre uten autopilot. Vi var heldige og fikk plass i marinaen, som alltid er full av båter – dessverre veldig mange forlatte. Det ligger flere vrak på land også.

Pylos

Vi er ikke så glad i å ligge i marinaer her nede. Det er altfor varmt og som regel ikke så lett å bade. Lett er kanskje feil ord. Det er lett, men litt ekkelt med så mange båter rundt (vet ikke hvem som har åpen septiktank…). Pylos var intet unntak og vi hadde noen ekstremt varme dager her.

Dette var spennende!

Vi ble kjent med noen sveitsere med barn på Birk sin alder. Det var veldig hyggelig. I tillegg utforsket vi slottet (det er slott overalt her) og spiste mye god fisk.

Siste natten flyttet vi båten til andre siden av bukten og ankret opp utenfor stranden der. Signy tok en etterlengtet treningstur opp til enda et slott. Det var ganske gjengrodd, men fin utsikt. Vi hadde håpet å få dratt til Voidokilia beach, som er veldig spesiell og vakker, men det får bli neste gang.

Vi fikk imidlertid en veldig hyggelig overraskelse mens vi lå på marinaen i Pylos. Det kom en bil forbi med to grekere som drev en økologisk gård og solgte kasser med økologiske grønnsaker. Lykke! Vi kjøpte litt av alt de hadde: deilige, solmodne tomater (flere typer), aubergine, poteter, sitron, hvitløk, en type bladgrønnsak (lignet på spinat), mild chili, urter, soltørka tomater, hjemmelaget syltetøy og tomatsaus, tørket krydder og egg. Fantastisk!

Økologiske varer levert rett på «døra» – luksus!
Lam + økologiske grønnsaker og potet rett fra bonden

Truls fikk også montert radar oppe i masta mens vi var i Pylos. Det er lurt å ha radar slik at vi kan se andre båter på kartplotteren. Det er nemlig ikke alltid så lett å se dem når seilene er oppe.

Vi utforsket enda et slott
Truls brukte 2 timer i varmen på å montere radar

Fra Pylos dro vi videre til Kyparissia og deretter til Katakolo. På veien hit fikk Truls sin første fisk her nede! Vi vurderte å leie en bil eller ta toget inn til Olympia, men når det er over 40 grader, så frister det lite å vandre blant ruiner. Det får også bli en annen gang. Vi valgte heller å reise rett ut til øya Zakynthos.

Solotur opp til enda et slott

Legg igjen en kommentar