Methoni

Methoni

Fra Limeni gikk turen rett over bukten til Koroni, som vi ikke fikk sett så mye av dessverre. Vi ankret opp på vestsiden av byen og tok jolla inn til havna på østsiden for å handle litt. Det var utrolig varmt denne dagen så vi orket ikke mer, men byen, og spesielt slottet, skal visst være fin. Natten ble VELDIG urolig pga store dønninger som kom inn fra havet. Det var skikkelig berg-og-dalbane og ingen av oss sov. Eller jo, Birk sov.

Vi dro raskt videre morgenen etter og kom fram til Methoni allerede på formiddagen. Vi fikk problemer med autopiloten på veien og måtte håndstyre.

Methoni er mest kjent for slottet sitt, som ble bygget av venetianerne på 1200-tallet og er blant de største i Middelhavet. I den sørlige enden av slottet ligger holmen Bourtzi, som var et fengsel og henrettelsessted under den tyrkiske okkupasjonen. Bourtzi ble bygget i år 1500 og er koblet til slottets havport med en asfaltert liten vei.

Vi ankret opp utenfor slottsmurene og hoppet i havet. Deretter tok vi jolla i land og spiste tradisjonell gresk mat på en liten familiedrevet restaurant. Så utforsket vi slottet. Utrolig varmt i dag også, men vi fikk sett en del før vi måtte kjøle oss ned igjen. Virkelig luksus å bare kunne hoppe i havet hver gang man er varm!

Alt var ferdiglaget samme morgen og vi fikk bli med inn på kjøkkenet å velge hva vi ville spise
Området innenfor slottsmurene var stort og vi hadde mye å utforske
Utsikt mot Vagabond II (til høyre) fra slottet
Bourtzi i bakgrunnen

Truls brukte resten av kvelden på å finne ut hva som var galt med autopiloten. Han ville først finne ut om det var noe galt med motoren, men det var det ikke. Så sannsynligvis er det computer’n som er problemet (autopilotens kontrollenhet). Den er ikke like lett å fikse, og den må sannsynligvis enten sendes inn til reparasjon eller vi må kjøpe ny. Uansett er ikke det noe vi kan få gjort på en stund, så da blir det håndstyring fremover, noe som er veldig tungvindt. Da må en av oss sitte foran rattet hele tiden. Det er i og for seg greit, men vi liker å få gjort litt, som å jobbe, mens vi seiler. Siden vi har med en 3-åring som konstant må passes på og siden vi nå må håndstyre, blir det litt mer utfordrende fremover. Men det går vel bra det også 🙂

Truls prøvde å finne ut om det var noe galt med motoren til autopiloten. Birk ryddet…

Legg igjen en kommentar