Potetsalat uten potet og mye annet rart

IMG_4900
Greske oliven på båtmesse i Grimstad? Men syyyykt god feta! Uten kunmelk, med 75 % fåremelk og resten geitemelk.

I går fikk vi nytt mannskap; dattera til Truls og kjæresten. Koselig! Det var båtmesse i Grimstad, men det var mest fokus på belgiske vafler, garasjeporter, markiser og firhjulinger… Vi kjøpe ekte, greske olivener og fetaost og stakk heller videre til Lillesand, hvor vi lagde leverpostei og digg gresk mat!

Leverpostei

  • 600-700 gram valgfri lever (vi brukte 684 gram storfelever)
  • 2 økologiske egg
  • økologisk bacon
  • spisskummin
  • koriander
  • litt speltmel (evt. potetmel eller arrowroot for glutenfri variant)
  • hvitvin
  • løk
  • hvitløk
  • persille

Fremgangsmåte
Kjør alt sammen i en kraftig food processor, hell over i ildfast form/liten langpanne og bak på svak varme i vannbad i 1-1,5 time.

DSC_3666 Vi brukte storfelever (bruk helst øko).

DSC_3668 DSC_3675

Ny food processor, sponset av Glass og interiør.

DSC_3679
Det kom en kjempebølge og vipps, så havnet leverposteien på gulvet..  Det er sånt som skjer i båt. Men vi reddet det meste, og den ble kjempegod!

Gresk aften besto i greske kjøttboller, lam kokt i en digg tomatsaus, dipp av feta, olivenolje og oregano, ferske oliven og pannebrød bakt på surdeig. Og selvfølgelig biodynamisk vin fra Meinklang. Ny favoritt!

DSC_3698
Gresk aften <3

Lillesand
Det er alltid noe å gjøre når man har båt!

I dag er vi i Lillesand og det er ENDELIG sol og nesten sommer! Shorts, solbriller og t-skjorte! Vi har polert, polert og polert. Båten blir fin og blank da, men det tar sin tid ja..

Hjelper med musikk, sol og en aldri så liten italiensk gelato.

DSC_3709
Stanga til vindgeneratoren var ganske svart ja.

I kveld blir det grillings! Hjemmelaget rekesalat med reker fra fiskebrygga i Arendal, pølser fra Jacobs, potetsalat uten poteter, men med jordskokk, søtpotet, fennikel og eddo! Eddo, sa du? Ja, det sa vi!

DSC_3708
Å polere båt er litt morsommere i sol..

Eddo, eller taro, er en viktig del av basismaten i mange land, spesielt i den tropiske delen av Afrika. Verdensproduksjonen er på over fire millioner tonn, så selv om det er en sjelden vare hos oss, har den stor betyning. Det er de stivelsesrike rotknollene som brukes som mat. Knollene er brune, oftest med et mønster av mørkere ringer.

IMG_8419
Ellers har vi jobbet en del. I SOLA! Laget ny Facebook-annonse for å få flere studenter til å ta våre studier 🙂

Taro brukes på same måte som søtpotet og yams, det vil si på samme måte som vi bruker poteter: Stekt, kokt, most, vanligvis som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Taro er en kilde til kalium, vitamin A og vitamin C. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Eddo ser ut som dette.

DSC_3723
Reker, Rørosrømme, reddikspirer, majones, urter <3
DSC_3734
Bratwurst fra Jacobs med bacon. Perfekt mat på brygga i Lillesand!
DSC_3731
«Potetsalat»: søtpotet, eddo, fennikel, jordskokk, Rørosrømme, majones, salt, pepper, gressløk.

Kilde: http://www.frukt.no/ravarer/gronnsaker/taro-eddo/

En kommentar om “Potetsalat uten potet og mye annet rart

Legg igjen en kommentar