Snickersiskrem OMG

Snickersiskrem OMG

Har du hørt om nice cream? Det er iskrem laget av frosne bananer. Høres det litt rart ut, kanskje? Når bananene fryses og deretter moses, får de en nydelig kremete konsistens, som softis, og banansmaken forsvinner helt. Deretter er det bare å tilsette den smaken man ønsker å ha på isen.

Vi har laget to varianter av snickersiskrem den siste uka, begge med sjokolade og peanøtter, men vi justerte litt på oppskriften alt etter hva vi hadde tilgjengelig de ulike dagene. Den første dagen lagde vi peanøttsmør selv av salte peanøtter, andre dagen hadde vi ferdigkjøpt grovt peanøttsmør. Første dagen hadde vi litt kanel i isen og på toppen, andre dagen droppet vi kanel helt og toppet heller med litt kokosblomstsirup. Første dagen toppet vi også med salte mandler, andre dagen med salte peanøtter. Begge variantene ble kjempegode, men variant nr. 2 ble hakket diggere enn nr. 1. Isen ble enda mer creamy med peanøttsmør i, og i tillegg brukte vi mer kokoskrem.

Kategori: Vegan, melkefri, glutenfri, (raffinert) sukkerfri.

Porsjoner: 2

Ingredienser

  • 2 frosne bananer i biter
  • 2-3 ss kokoskrem (den tykke delen av kald kokosmelk eller ferdig coconut cream)
  • 2 ss peanøttsmør, ferdig kjøpt eller hjemmelaget
  • 1 ss kakaopulver
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • Litt uraffinert salt, hvis ikke peanøttsmøret er saltet
  • Toppingforslag: salte mandler/peanøtter, kokosblomstsirup/fibersirup, kanel/kakaopulver, jordbær, andre bær osv.

Fremgangsmåte

Vi begynte med å lage peanøttsmør av salte peanøtter og litt kokoskrem. Vi brukte Bamix stavmikser, men man kan også bruke blender eller kjøpe ferdig peanøttsmør, noe vi gjorde den andre gangen. Vi lagde et ganske grovt smør fordi vi ville ha litt peanøttbiter i isen. Deretter blandet vi peanøttsmøret med resten av ingrediensene og kjørte til konsistensen var kremete.

Dersom man ikke har en kraftig stavmikser, er det lurt å vente til bananbitene har begynt å tine litt. Eventuelt kan man tilsette mer kokoskrem, men da risikerer man at isen blir for tynn. Ta i litt og litt for å være på den sikre siden.

Vi toppet med salte mandler og litt kanel den første gangen, og salte peanøtter og kokosblomstsirup den andre gangen. OMG!

Mektig, digg og perfekt på en nydelig dag på sjøen utenfor Vega.

Og det beste av alt, isen er proppfull av næring og er så mektig at man kun orker en liten porsjon om gangen. Perfekt for en tidligere isoman som meg (Signy), som uten problemer kunne spise en hel isboks.

Legg igjen en kommentar