Sunn og saftig sjokoladekake

Sunn og saftig sjokoladekake

I dag er det nok en trøtt søndag, vi skal kjøre motor hele dagen, igjen (ingen vind for tiden), og trengte et lite kick. Vi fikk lyst på kake! Det er alltid morsomt å google kake + de få kakeingrediensene vi har i båten, og se hva som kommer opp. Jeg googlet kokosmel + sjokolade + sjokoladekake og fant en fristende kake på bloggen til Sara Losiuss. Med noen små tweaks pga mangel på visse ingredienser, ble det en digg, supersaftig sjokoladekake. Vi klarte ikke å stoppe før vi hadde spist 3 stykker hver.

Det beste av alt er at kaken faktisk er ganske så sunn. Den inneholder egg og smør, som metter og stabiliserer blodsukkeret. Den er fiberrik pga squashen og kokosmelet. Den er glutenfri, kan gjøres helt melkefri (du kan bytte smør med ghee eller kokosolje) og den er fri for raffinert sukker (minus sjokoladen).

Nei, det beste av alt er at den er dødsgod!

Ingredienser

  • 2 dl squash
  • 50 gram smør
  • 2 ss kokosmel
  • 2 ss bokhvetemel
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl kokosblomstsukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 2 egg
  • 50 gram 85 % sjokolade eller 25 gram sjokolade og 25 gram valnøtter

Glasur

  • Ca. 75 gram romtemperert smør
  • 1-2 ss kakaopulver
  • 1-2 ss kokosblomstsukker
  • 1-2 ss kald kaffe

Fremgangsmåte

  1. Rasp squashen og la den renne litt av seg i en sil.
  2. Smelt smøret på lav varme.
  3. Bland det tørre.
  4. Visp egg luftig. Vi håndvispet.
  5. Bland det tørre med eggene.
  6. Ha i smør og bland.
  7. Ha i squash og bland.
  8. Ha til slutt i hakket sjokolade og evt. hakkede nøtter og bland sammen.
  9. Hell kaken i en brødform kledd med bakepapir.
  10. Stek kaken på 175 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter (sjekk at kaken er ferdig ved å stikke en trepinne nedi).

Glasur: Hakk smøret i terninger og la stå på benken til det når romtemperatur. Bland smøret med resten av ingrediensene.

Vent minst 10 minutter før du tar på glasuren, helst til kaken er avkjølt. Vi klarte ikke å vente, men det gjorde ikke noe. Lun, saftig sjokoladekake med varm, creamy sjokolade på toppen. Ja takk!

Noen som vil slikke bollen?

Legg igjen en kommentar