The Gibraltar of the East

The Gibraltar of the East

Etter noen fine dager i Nafplio, satte vi kursen sørover igjen mot Monemvasia, som også blir kalt The Gibraltar of the East. Vi stoppet i en liten fiskelandsby på veien – Plaka – og tilbrakte natten. Dersom du er glad i fjellklatring, kan vi anbefale Leonidio, som ligger en liten taxitur innover i landet fra Plaka. Fantastiske fjell og en populær destinasjon for etablerte fjellklatrere og de som vil lære.

Leonidio ligger innover i dalen
For noen fjell!

Truls snekra barnesikring til induksjonstoppen og vi spiste tidenes lam til middag, igjen.

Lam, stekte poteter og rødbeter, ruccola og baba ganoush

Morgenen etter seilte vi videre til «Gibraltar».

Monemvasia er en festning med en gammel by som ligger på en halvøy sørøst på Peloponnes. Halvøya, som er dominert av en klippe, er koblet til fastlandet med en landtange på bare 200 meter (1). Halvøya er ganske lik Gibraltar, hvorav kallenavnet The Gibraltar of the East.

Vi gikk fra båten og ut til festningsbyen på øya

Ruinene i byen består av gamle forsvarsanlegg og mange bysantinske kirker. De fleste gatene er smale og derfor kun brukt som gågater. Byen med dens festning var viktig for sikringen av sjøveien fra Konstantinopel til Venezia. Bosettingen består av to deler: Den nedre by er middelalderbyen, omgitt av murer under klippen, og så er det citadellet oppe i høyden (1).

Vi la til i Gefira, som ligger på den andre siden av broen over til Monemvasia. Gratis og greit å ligge, og vi fikk besøk av to store skilpadder! Fra båten var det ca. 30-40 minutter å gå inn til festningsbyen, noe vi gjorde samme kveld.

Dagen etter tok Truls en tur opp i masta for å bytte fallet til storseilet og så seilte vi videre.

Kilder:

  1. https://no.wikipedia.org/wiki/Monemvasia

Legg igjen en kommentar