Simos Beach på Elafonisos

Simos Beach på Elafonisos

Etter at Truls hadde vært oppe i masta for å bytte storseilfallet utenfor Monemvasia, seilte vi videre til Elafonisos.

Elafonisos er en liten øy som ligger rett utenfor Kapp Malea. Kapp Malea er en halvøy sørøst på Peloponnes som skiller Det joniske havet fra Egeerhavet og er det nest sørligste punktet på det greske fastlandet.

Elafonisos har et areal på omtrent 19 km². Om vinteren bor det ca. 1000 mennesker her, men om sommeren, spesielt i juli og august, kan det komme opptil 9000 turister hit daglig! Turistene kommer hovedsakelig pga de fine strendene på sørkysten (1). En av de største er Simos Beach, og det var dit vi reiste.

Simos Beach regnes som en av de fineste og beste strendene i Hellas (det er imidlertid mange som lover dette). Simos består av to strender: Megalos (Store) Simos and Mikros (Lille) Simos. En smal stripe med sand skiller de to strendene fra hverandre og begge er omgitt av turkist vann. Det minnet en god del om Kolona beach på Kythnos, hvor vi tilbrakte to netter.

Vi prøvde først å gå inn på Mikros Simos, men det var for urolig sjø der. Vi ankret derfor heller opp utenfor Megalos Simos. Det var en del dønninger der også, men rolig nok for oss. Vi padlet inn til land med paddleboardet. Det gikk ganske greit på vei inn, men en del tregere på vei tilbake, mot vinden og bølgene. Vi er vel egentlig også for tunge for brettet når vi sitter på alle tre.. Birk ble lei av å sitte og fikk henge etter i vannet (selvfølgelig med svømmevest på og holdt i hånden).

Rett utenfor nordkysten av Elafonisos ligger det arkeologiske stedet Pavlopetri, en nedsunket by som er datert tilbake til tidlig på 2000-tallet f.Kr. og er antatt å ha blitt tatt av havet en gang rundt 1000 f.Kr. Det er spekulert i om byen kan ha bidratt til myten om Atlantis. Den er til nå den eldst kjente nedsunkne byen i verden (1).

Kilder:

  1. https://no.wikipedia.org/wiki/Elafonisos

Legg igjen en kommentar