Båtmat #15: Lammeleverpostei med kalkunhjerter

DSC_5644
Snart leverpostei

Nytt (og modig) forsøk på leverpostei. Denne gangen med lammelever fra Orknøyene OG kalkunhjerter fra Homlagarden.

Ingredienser

  • 1/2 kg lammelever
  • 1/2 kg kalkunhjerter
  • 1 neve kruspersille
  • Litt hvitvin (ca. 1/2 glass)
  • 4 ss potetmel
  • En liten håndfull fennikelfrø
  • 2 ss meriam
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 små sjalottløk
  • 2 ss røkt bacon
  • 2 egg
  • 2 ss andefett
  • Saft av en halv sitron
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Miks alle ingrediensene i en food processor til blandingen er ganske flytende. Hell i en ildfast form og bak i vannbad i ovnen i ca. 1 time (kommer an på størrelsen på formen og ovnen). Litt usikker på temperatur da ovnen her i båten kun har én temperatur, men det er det bare å google.

DSC_5633
Lammelever
DSC_5634
Kalkunhjerter
DSC_5636
Blandes..
DSC_5637
… med bacon
DSC_5644
… og alle de andre gode ingrediensene
DSC_5664
.. og blir til leverpostei!

Se også risotto med kyllinghjerter og båtprat med Homlagarden.

Legg igjen en kommentar