Selvom vi er i Spania, så lagde vi i går en skikkelig italiensk middag. Butterfly chicken med risotto, basilikum, parmesan, skinke og pesto. Mmmmmm…
Ingredienser
- To kyllingfileter (vi parterte en hel økologisk kylling)
- Fersk basilikum
- Parmesan
- Skinke: serrano, spekeskinke eller lignende
- Fersk shitake (sopp)
- 3 sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 2-3 ansjosfileter
- Risottoris
- Hvitvin
- Hjemmelaget kyllingkraft (vi lagde kraft på kyllingskroget, hvitløk, løk, timian og laurbærblad)
- Smør
- Olivenolje
- Salt & pepper
- Hjemmelaget pesto
Fremgangsmåte
Kylling: Vi brukte hel økologisk kylling som vi delte i seks biter. Skroget kokte vi kraft på sammen med løk, hvitløk, halvtørket timian og laurbærblad.

Brukte kun kyllingbrystet til denne retten (sparte resten av bitene til senere). Det ble delt i to og så «butterflyet». Fylte kyllingfiletene med fersk basilikum, parmesanstaver og stekt shitake. Brettet dem sammen og hadde spansk skinke på toppen. Her bør du egentlig bruke serranoskinke eller en annen «lang» skinke slik at du kan surre den rundt kyllingen. Saltet og pepret kyllingen, helte på litt olivenolje og satte den i ovnen.



Risotto: Stekte fersk shitake, løk og hvitløk (i den rekkefølgen). Tilsatte et par ansjosfileter og litt hvitvin. Deretter risottorisen. Helte så på litt og litt kyllingkraft til risottoen var ferdig. Til slutt ble smør og parmesan tilsatt og så smakte vi til med salt og pepper.


Serverte kyllingen med risottoen og hjemmelaget pesto.
