Båtmat #41: Butterfly Chicken Italian Style

Båtmat #41: Butterfly Chicken Italian Style

Selvom vi er i Spania, så lagde vi i går en skikkelig italiensk middag. Butterfly chicken med risotto, basilikum, parmesan, skinke og pesto. Mmmmmm…

Ingredienser

  • To kyllingfileter (vi parterte en hel økologisk kylling)
  • Fersk basilikum
  • Parmesan
  • Skinke: serrano, spekeskinke eller lignende
  • Fersk shitake (sopp)
  • 3 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 ansjosfileter
  • Risottoris
  • Hvitvin
  • Hjemmelaget kyllingkraft (vi lagde kraft på kyllingskroget, hvitløk, løk, timian og laurbærblad)
  • Smør
  • Olivenolje
  • Salt & pepper
  • Hjemmelaget pesto

Fremgangsmåte
Kylling: Vi brukte hel økologisk kylling som vi delte i seks biter. Skroget kokte vi kraft på sammen med løk, hvitløk, halvtørket timian og laurbærblad.

dsc02461
Kylling fylt med basilikum, parmesan og stekt shitake

Brukte kun kyllingbrystet til denne retten (sparte resten av bitene til senere). Det ble delt i to og så «butterflyet». Fylte kyllingfiletene med fersk basilikum, parmesanstaver og stekt shitake. Brettet dem sammen og hadde spansk skinke på toppen. Her bør du egentlig bruke serranoskinke eller en annen «lang» skinke slik at du kan surre den rundt kyllingen. Saltet og pepret kyllingen, helte på litt olivenolje og satte den i ovnen.

dsc02463
Stekt shitake
dsc02464
Fylte kyllingen med basilikum, parmesan og shitake
dsc02469
Brettet kyllingen sammen og la spansk pølse over. Bruk gjerne serranoskinke og surr den rundt kyllingen

Risotto: Stekte fersk shitake, løk og hvitløk (i den rekkefølgen). Tilsatte et par ansjosfileter og litt hvitvin. Deretter risottorisen. Helte så på litt og litt kyllingkraft til risottoen var ferdig. Til slutt ble smør og parmesan tilsatt og så smakte vi til med salt og pepper.

dsc02466
Stekte shitake, løk og hvitløk til risottoen
dsc02470
Tilsatte så ansjos og hvitvin

Serverte kyllingen med risottoen og hjemmelaget pesto.

dsc02481-1
Skinka ser litt brent ut, men den smakte nydelig 🙂

Legg igjen en kommentar