Varianter av denne er noe vi ofte lager til lunsj hvis vi har lyst på noe ekstra godt. Egg er næringsrikt, mettende og holder blodsukkeret stabilt i mange, lange timer på sjøen. Denne lagde vi til frokost og den holdt oss mette i 9 timer!
Vi liker å spice opp omeletten med chili, hvitløk og løk. I tillegg er det et must med noen ordentlig gode pølser og/eller bacon, ost og friske urter. Annet som er godt å ha i er sopp, f.eks. shitake, men vi var tomme for det denne gangen.
Ingredienser
- 3 rå pølser
- Masse røkt bacon
- 1 sjalottløk
- 1/2 liten grønn paprika
- 3 små fedd hvitløk
- 1/2 chili
- Litt rester av ovnsbakt søtpotet
- 3 egg
- Ekte fetaost (altså laget av fåre-/geitemelk)
- Manchego (laget av fåremelk)
- Frisk koriander
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Begynn med å steke pølsebiter i smør på høy varme til de får litt skorpe. Tilsett så hakket bacon, deretter løk, så paprika, så chili og hvitløk og så søtpotet. Hvis du har i sopp, bør du begynne med den. Stek den da i tørr panne på den ene siden, for å få ut fuktigheten, før du tilsetter pølsebitene. Eventuelt kan du steke begge deler samtidig.
Pisk egg med salt og pepper og hell over blandingen i stekepannen. Cluet med omelett er å røre såpass mye at omeletten blir stekt overalt, men ikke så mye at det blir eggerøre. Den skal henge sammen.
Rasp manchego, hakk feta og strø over. Sett så stekepannen inn i ovnen til osten stivner.
Server med ferske urter. Vi brukte koriander. Omelett er også kjempegodt å servere med en skive nybakt surdeigsbrød med et tykt lag smør.
En kommentar om “Båtmat #13: Verdens beste omelett”