Båtmat #14: Andelår med søtpotet og shitake

DSC_5580
Andelår med søtpotetstappe og stekt shitake, squash og vårløk

Vi spiste mye god mat på Shetland. Lammet var delish, biffen var utrolig saftig og mør og anda var virkelig den beste anda vi noen gang har smakt!

Ingredienser

  • To andelår
  • Chinese Five Spice (krydder)
  • Squash
  • Vårløk
  • Fersk shitake
  • Søtpotet
  • Smør
  • Andefett fra andelårene
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Vi begynte med å tørke av andelårene, krydre med Five Spice og lot dem så stå ganske lenge å godgjøre seg.

Squashen ble skrelt, delt i skiver og saltet for å trekke ut vann og fjerne bitter smak.

Andelårene ble stekt på begge sider i stekepanne før de ble satt inn i ovnen. Der sto de til de hadde nådd kjernetemperatur på 60-65 grader.

DSC_5559

Stekte fersk shitake, squash og vårløk. Helte over litt andefett fra andelårene mot slutten.

DSC_5573

Søtpotetene delte vi, kokte og lagde stappe av. Tilsatte både smør og andefett fra de stekte andelårene.

Det smakte himmelsk! Saftigste anda ever!

DSC_5579

En kommentar om “Båtmat #14: Andelår med søtpotet og shitake

Legg igjen en kommentar