Båtmat #13: Verdens beste omelett

Varianter av denne er noe vi ofte lager til lunsj hvis vi har lyst på noe ekstra godt. Egg er næringsrikt, mettende og holder blodsukkeret stabilt i mange, lange timer på sjøen. Denne lagde vi til frokost og den holdt oss mette i 9 timer!

Vi liker å spice opp omeletten med chili, hvitløk og løk. I tillegg er det et must med noen ordentlig gode pølser og/eller bacon, ost og friske urter. Annet som er godt å ha i er sopp, f.eks. shitake, men vi var tomme for det denne gangen.

DSC_5732

 

Ingredienser

  • 3 rå pølser
  • Masse røkt bacon
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 liten grønn paprika
  • 3 små fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • Litt rester av ovnsbakt søtpotet
  • 3 egg
  • Ekte fetaost (altså laget av fåre-/geitemelk)
  • Manchego (laget av fåremelk)
  • Frisk koriander
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Begynn med å steke pølsebiter i smør på høy varme til de får litt skorpe. Tilsett så hakket bacon, deretter løk, så paprika, så chili og hvitløk og så søtpotet. Hvis du har i sopp, bør du begynne med den. Stek den da i tørr panne på den ene siden, for å få ut fuktigheten, før du tilsetter pølsebitene. Eventuelt kan du steke begge deler samtidig.

DSC_5721

Pisk egg med salt og pepper og hell over blandingen i stekepannen. Cluet med omelett er å røre såpass mye at omeletten blir stekt overalt, men ikke så mye at det blir eggerøre. Den skal henge sammen.

DSC_5727

Rasp manchego, hakk feta og strø over. Sett så stekepannen inn i ovnen til osten stivner.

DSC_5718

DSC_5728

Server med ferske urter. Vi brukte koriander. Omelett er også kjempegodt å servere med en skive nybakt surdeigsbrød med et tykt lag smør.

DSC_5732

DSC_5733

En kommentar om “Båtmat #13: Verdens beste omelett

Legg igjen en kommentar