Endelig fikk vi prøvd oss på haggis! Vi har ikke bestilt det på restaurant ennå, men kjøpte hos en slakter i Oban.
Haggis er en skotsk pølse som er laget av innmat av får blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Den kommer i pølseform, det vil si maten er stappet inn i et pølseskinn, men ved servering skjæres skinnet opp og retten spises som en kjøttmos. Haggis serveres vanligvis med «neeps and tatties» (kålrotstappe og potetmos).
Vi kjørte vår egen stil.
Ingredienser
- Økologiske poteter
- Haggis
- Smør
- 1 løk
- 2 vårløk
- Olivenolje
- Fast hvit geitost
- Fersk kruspersille
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Del potetene i båter og kok til de er ferdige. Vi hadde skallet på og brukte en grønnsaksbørste til å fjerne jord med.
Del haggisen i terninger og stek i smør. Rør godt. Hakk en løk og ha i. Stek videre. Ha så i vårløk, potetbåtene og olivenolje. Stek videre mens du blander godt. Til slutt smuldrer du hvit geitost over, har i mer smør, salter og peprer og blander godt. Strø over hakket kruspersille rett før servering.
Det smakte faktisk kjempegodt! Vi hadde ikke veldig høye forventninger, men det er absolutt noe vi kommer til å kjøpe mer av. Nam!
Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Haggis