I går var det spareribs på menyen. Vi kjøper aldri ferdigmarinerte spareribs, men heller svineribbe og lager marinaden selv. Vi gjorde det veldig enkelt og tilberedte den i trykkoker. Resultatet ble kjempebra!
Ingredienser
- 2 økologiske svineribber
- Krydder: garam masala, korianderfrø, spisskummenfrø, fenikkelfrø
- Sjalottløk
- Ingefær
- Hvitløk
- Chili (vanlig + sterk)
- Tomatpuré
- Balsamicoeddik
- Worcestersaus
- Mellommørkt øl
- 2 små søtpoteter
- Vårløk
- Smør
- Olivenolje
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Svineribben ble delt i biter, krydret med garam masala og fikk ligge og godgjøre seg mens vi lagde marinaden.
Søtpotetene bakte vi hele i ovnen, i aluminiumsfolie, til de ble myke.
Vi tørrstekte krydderet i stekepanna for å få enda mer smak. Tilsatte så hakket sjalottløk. Deretter hakket ingefær, chili og hvitløk. Vi pleier å ta så mye chili som vi tror er nok og så dobler vi mengden. Da blir det som regel bra 😉
Deretter ble tomatpuré tilsatt. Den bør steke litt først for å få bort den bitre smaken. Dette kan man enkelt gjøre selvom det er annet i stekepannen. Bare skyv det andre til den ene siden og hell tomatpuré på den andre siden. Etter at tomatpureen hadde stekt litt, tilsatte vi mellommørkt øl for å tilføre søtsmak, balsamico og Worcestersaus. Helte sausen over kjøttet i trykkokeren, satte på lokket og lot det koke i 30-40 minutter.
Rett før servering stekte vi hakket vårløk i smør.
Serverte spareribsene med bakt søtpotet fylt med vårløk og smør. Delicious!
Enjoy!