Båtmat #44: Lasagne med squashpasta, manchego og serranoskinke

Båtmat #44: Lasagne med squashpasta, manchego og serranoskinke

Dagens nyhet er at vi ligger værfaste i Porto. Vi har gjort det noen dager, men hadde håpet å komme oss ut i går. Slik gikk det ikke. Det er for utrygt å seile ut pga bølgene og heller ingen havner i nærheten som er åpne. Vi kan også få en stor bot på flere hundre euro hvis vi blir tatt av polícia marina. Såååå vi blir her de neste dagene og lar båten ligge igjen en ukes tid, mens vi kjører til Lisboa.

Så over til gårsdagens middag – lasagne! Men ikke vanlig lasagne med glutenfulle og høyglykemiske pastaplater. Vi lagde egne «pastaplater» av squash. Det er en enkel måte å få i seg ekstra grønnsaker på, det smaker faktisk enda bedre og påvirker ikke blodsukkeret negativt, slik som vanlige pastaplater laget på hvetemel gjør. I tillegg droppet vi hvit saus da melkeprodukter tåles dårlig her. Resultatet ble en veldig smakfull, næringsrik og sunn lasagne. For ikke å snakke om SYKT GOD! Vi sparte ikke på godsakene og toppet den like gjerne med både manchego og serranoskinke (i tillegg til å ha bacon i sausen, hehe).

Tomatsaus

  • Bacon
  • 3-4 champignon
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 5 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 1 neve spinat
  • 1 boks hakket tomat
  • Olivenolje
  • Oregano
  • Salt & pepper

Lasagne

  • 2 squash høvlet i lange skiver
  • 400 gram kjøttdeig
  • Tomatsaus
  • Manchego
  • Spekeskinke

Salat

  • Valgfri salat
  • Tomat
  • Agurk
  • Paprika
  • Rødløk
  • Avokado
  • Fetaost
  • Oliven

Fremgangsmåte
Vi begynte med å vaske gulroten og squashen med en grønnsaksbørste – en genial oppfinnelse! Deretter høvlet vi squashen i lange strimler med ostehøvel, saltet og lot den ligge slik at vannet fikk trekke ut. Innmaten i squashen (den delen hvor det er frø) hakket vi opp for å ha i sausen. Saltet bitene og lot dem ligge litt.

En grønnsaksbørste er lurt å ha
Squashpasta med salt på…
… ser sånn her ut etter en stund

Så begynte vi på sausen. Vi kuttet bacon og gulrot i små terninger, soppen i biter og hakket løk, hvitløk, chili og grovhakket spinaten.

Begynte med å steke bacon. Så hadde vi i gulrot, løk og sopp og deretter chili og hvitløk. Så spinat og squash, og til slutt et glass hakket tomat i olivenolje. Smakte til med tørket oregano, salt og pepper. Sausen fikk stå å putre ganske lenge før den fikk en runde med stavmikseren slik at det ble en jevn saus.

 

 

Kjøttet stekte vi på vanlig måte. Deretter helte vi kjøttet over i sausen og blandet godt.

 

Tørket så av vannet på squashplatene og la kjøttsaus og squashplater lagvis i en ildfast form. Begynte med kjøtt og avsluttet med kjøtt. Vi toppet med manchego og serranoskinke. Så fikk lasagnen stå i ovnen til osten var smeltet og skinken sprø.

La squash og kjøtt lagvis
Grovhakket manchego..
.. og toppet lasagnen med osten og serranoskinke

Serverte lasagnen med en enkel salat.

Ferdig stekt!

Legg igjen en kommentar