Da er vi i gang igjen

Da er vi i gang igjen

Endelig tilbake i båten! Litt tidligere i år enn vanlig, men temperaturen er mye mer behagelig nå enn om sommeren. Det er litt over 20 grader på dagtid, men fremdeles ganske kaldt om morgenen, på kvelden, om natten og i vannet. Noe må man ofre.

Vi reiste ned den 9. mai. Båten har ligget på bøye utenfor Poros i noen måneder siden Truls var her sist. Han har vært nede to ganger i år allerede og jobbet med båten. Vi satte igjen båten på Leros i fjor, men Truls og en kompis seilte den over til Poros i mars.

Poros

Vi ble noen dager i Poros før vi seilte over til Hydra. Vi la oss på anker i Mandraki og så tok vi jolla over til Hydra Port hvor vi spiste lunsj og utforsket byen.

Hydra er en bilfri øy, noe som var helt perfekt for oss siden Birk ennå ikke har skjønt at trafikk er farlig. Her kunne han løpe fritt rundt uten at vi trengte å ha hjertet i halsen hele tiden. Byen er kjempekoselig med bratte steintrapper, flere restauranter, gallerier, eksklusive butikker og esler som frakter folk rundt. Hit drar vi gjerne igjen!

Hydra

På kvelden tok vi vårt første bad. Ganske kaldt synes nå vi. Ca. 16 grader.

Dagen etter kjørte vi motor hele veien opp til Vourkari på Kea. Vi brukte litt tid på å få godt feste på ankeret, men det gikk til slutt. Vi gikk ikke i land før dagen etter. Da tok vi jolla inn til Korissia (begge byene ligger i en stor bukt) og så taxi til hovedstaden Ioulida, eller chora, som ligger ganske høyt oppe i fjellene.

Choraen var som vanlig kjempeskoselig med hvite/lyse hus og steinlagte gater. Typisk gresk, god utsikt og idyllisk natur rundt. Vi gikk en ca. 20 minutters lang tur oppover fra chora til en eldgammel steinutskåret løve (visstnok fra 600 f.Kr.), som øya er ganske kjent for.

I følge gresk mytologi var Kea en gang kjent som Vannøya og fikk navnet Ydroussa. Øya ble ansett for å være bebodd av vannymfer. På grunn av dens eksepsjonelle skjønnhet, var gudene sjalu på øya og sendte en løve ned for å ødelegge dens skjønnhet. Løven drev alle nymfene ut av øya og øya tørket ut.

Steinløven på Kea

Innbyggerne i Kea ba da Apollons sønn, Aristaeus om hjelp, og han bygde et tempel til den mektigste av alle guder, Zevs. Denne handlingen gledet Zevs, og han brakte regn til øya og nymfene tilbake til den også (1).

Birk gikk hele veien opp til løva, og nesten hele veien ned igjen. Han har blitt veldig flink til å gå tur – det er gøy!

Bare litt sliten..

Etter løveturen vår, var det på tide med en etterlengtet is før vi kjørte ned igjen til havna. Vi kjøpte med oss et halvt lam på veien. Tilbake i båten gjorde vi oss klare for å reise videre. I år går turen til Sporadene.

Kilde: https://www.greeka.com/cyclades/kea/sightseeing/kea-stone-lion-of-loulis/

Legg igjen en kommentar