På seiltur i Evvia-bukten

På seiltur i Evvia-bukten

Fra Kea seilte vi opp mot Evvia-bukten. Planen vår er å seile til Sporadene. Vi hadde god vind den første dagen, og fikk endelig seilt litt. Første stopp ble i en stor bukt utenfor den private øya Chersonisi Island.

Dagen etter kjørte vi motor til Porto Buffalo. Dette må være et av de fineste, koseligste stedene vi har besøkt i hele Hellas. Skikkelig idyllisk! Det er ingenting annet her enn noen få tavernaer, noen hus og leiligheter og en strand. Vi ankret opp og tok jolla inn til land. Vi tilbrakte ettermiddagen på stranda. Birk storkoste seg! Vannet var ganske kaldt, men siden det var så varmt i lufta, gjorde det ikke noe. Vi møtte på en gigantisk brennmanet! Det kryr av maneter i vannet her oppe i år, dessverre.

Porto Buffalo
Vi tror det er en kompassmanet

Etter å ha vært på stranda en stund, dro vi tilbake til båten og fortsatte badingen der. Birk kastet badebassenget sitt i vannet og fløt rundt i det.

Videre gikk turen til Khalkis. Her er det en lav bro som kun åpner om natten. Når man kommer fram til broa, må man ankre opp og så finne Port police, betale en avgift og så vente til man blir kalt opp på VHF’n om når man kan kjøre gjennom. Vi fikk beskjed om at vi måtte være klare fra kl 21 og at broen ville åpne kl 22-22:30. Det var jammen flaks, for vi hadde lest om flere som måtte vente til både kl 01 og 02.

Broa i Khalkis

Vi ble kalt opp rundt kl 21:45 og fikk kjøre gjennom sammen med 6-7 andre båter i løpet av 30 minutter. Det var fullmåne og det hele ble en ganske kul opplevelse. Etter å ha passert broen, kjørte vi til en bukt 10 minutter unna og ankret opp der.

Natten ble ganske dårlig. Det var veldig trafikkert rundt oss og altfor mange motorsykler som bråket. Vi dro raskt videre morgenen etter, som forøvrig var 17. mai.

Planen vår da var å kjøre motor opp til Limni, men når vi kom frem dit, fant vi ut at det ikke var så lett å ankre opp der, så vi kjørte videre mot Loutra Edipsou. Men når vi nærmet oss, bestemte vi oss for å kjøre helt ut til Monilia Island. Det var nemlig meldt uvær kvelden etter og vi ville nå Oreoi tidlig neste dag for å få en god plass.

Vi ankret opp utenfor Monilia Island og tok en jolletur rundt øya. Enda et veldig kult sted! Det var dessverre ganske urolig å ligge der, så vi flyttet oss nærmere stranda på Evvia-siden og ankret opp der i stedet. Litt urolig der og, men bedre.

17. mai-pizza

Dagen etter kjørte vi motor til Oreoi. Vi fikk faktisk seilt litt den siste halvtimen. Det var deilig. Vi var heldige og fikk den siste gode plassen langs brygga. Vi brukte litt tid på å sikre båten skikkelig før vi gikk en tur på land. Oreoi er ganske koselig. En liten landsby med flere tavernaer og en ganske fin strand rett ved brygga.

Oreoi er kjent for denne oksen fra 290–280 f.Kr. som ble funnet nedgravd på stranda her i 1965

På kvelden kom uværet. Det pøste ned og lynet på alle kanter i flere timer. Vi lå heldigvis trygt. Vi ble i Oreoi i tre netter. Dagen etter uværet leide vi bil og kjørte til Drymonas Waterfalls. Siden det hadde regnet så mye dagen før og om natten, var det mye vann i fossen. Den var ganske fin. Vi kjørte også til Loutra Edipsou for å se på de varme kildene som landsbyen er kjent for.

Det har vært mye skogbrann på Evvia og de fleste trærne ser sånn her ut
Varm kilde

Dagen etter kjørte Truls til Athen for å hente datteren sin, Mia, som skal seile med oss ut til Sporadene. Det blir fint 🙂

En kommentar om “På seiltur i Evvia-bukten

Legg igjen en kommentar