Sjokoladekake som gjør deg vakker!

Sjokoladekake som gjør deg vakker!

I dag regner det og blåser altfor mye til at vi kan dra videre. Vi har derfor sittet inne og jobbet, og sett på Kakekrigen. Derav lysten på noe godt..

Jeg slang sammen en kake av det jeg fant i skapene, og jammen ble den ikke god! Den er helt fri for mel, og nesten fri for melkeprodukter (kun brukt smør i glasuren). Den kan også gjøres vegan, raw og helt melkefri dersom man bytter ut glasuren, f.eks. med en glasur laget av avokado, kakaopulver, søtning eller vegansk sjokolade.

Målene er som vanlig på slump. Det ble litt for mye glasur, så enten kan bunnen lages større (eller tynnere), eller mengdene i glasuren halveres. Bunnen vår var på størrelse med en vanlig brødform og ca. 1,5 cm tykk.

Man kan også lage kaken enda enklere, kun med 5 ingredienser! Bunnen lages da som beskrevet under, men glasuren lages kun av smør og sjokolade.

Det er også mulig å bytte ut valnøttene med andre nøtter og fiken med annen tørket frukt, f.eks. dadler. Kaffe, kakaopulver og søtning i glasuren kan droppes. Jeg tok det med fordi kaffen gjorde glasuren litt bitter og fjernes litt av sjokoladesmaken. Sjokoladetypen kan varieres i det uendelige, eller man kan tilsette smak i tillegg, som chili, havsalt (bruk da usaltet smør), ingefær, appelsinskall osv.

Et siste tips er å til slutt tilsette litt kollagenpulver i glasuren. Da blir kaken supermat! Kollagen er fantastisk for hud, hår, negler, ledd og fordøyelse, og gir ingen smak til glasuren. Teksturen endres heller ikke.

Topp kaken med valgfri topping, eller server den som den er. NAMMIS!

Ingredienser

Ingrediensene minus sjokoladen

Bunn:

 • ca. 2-3 dl valnøtter
 • ca. 8-10 tørket fiken (Änglamark)
 • 2-3 ss kakaopulver

Glasur:

 • 2/3 pakke romtemperert Rørossmør skjært i firkanter
 • 1 plate mørk sjokolade (vi brukte kaffesjokolade fra Änglamark)
 • 1 ts vaniljepulver
 • 2 ss ferdigtrukket, avkjølt sterk kaffe, valgfritt
 • 1 ss kakaopulver, valgfritt
 • 1-2 ss kokosblomstsirup, valgfritt
 • 2 ss kollagen (vi brukte fiskekollagen fra Naturkilden), valgfritt

Topping:

 • Kokoschips, bipollen, gojibær, trysetørrede bær, friske bær, urter, nøtter, kakaopulver osv.

Utstyr

 • Brødform eller kakeform
 • Gryter og en stålbolle (eller annet å smelte sjokolade i over vannbad)
 • Håndmikser, stavmikser, blender og/eller food processor

Fremgangsmåte

 1. Begynn med bunnen. Grovhakk fiken litt før du finhakker/kverner videre med en stavmikser, blender eller liten food processor. Fjern fikenmassen og gjør det samme med valnøttene. Tilsett fikenmassen igjen, kakaopulver og bland videre.
 2. Nå skal du ha en slags deig. Du må klemme den sammen med hendene til den henger sammen. Dekk en form med bakepapir. Trykk så deigen ut i formen til en kakebunn ved hjelp av fingrene. Sett kjølig mens du lager glasuren.
 3. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Avkjøl litt. Pisk sjokolade og romtemperert smør sammen til en sjokoladekrem. Tilsett 1 ts vaniljepulver og eventuelt litt mer kakao, valgfri flytende søtning, avkjølt kaffe og kollagenpulver.
 4. Smør sjokoladekremen utover bunnen, enten i formen eller på et fat. Sett kaken kaldt noen minutter før servering dersom du vil ha konfektkake. Server eventuelt kaken med en gang dersom du heller vil ha en skikkelig kremete, myk glasur.
 5. Topp med valgfri topping. Vi brukte kokoschips og bipollen.
Kakebunnen
Deilig glasur
Glasuren smøres over bunnen
Skjær kaken i små konfektbiter
Eller topp den med noe digg <3

 

Legg igjen en kommentar