Båtmat #37: Cuisine bretonne og fiskefest på grillen

Båtmat #37: Cuisine bretonne og fiskefest på grillen

Kostholdet vårt siden vi kom til Frankrike har bestått av sjømat, grønnsaker, ost, lokale pølser/skinker og litt økologisk vin. Og det føles veldig bra!

DSC01329

Cuisine bretonne

Camaret-sur-Mer ligger i Bretagne. Bretagne er kjent for sjømat som hummer, kreps og blåskjell. De fleste restauranter serverer Plateau de fruits de mer, som er en tallerken med ulike typer sjømat. Vi spiste det for noen dager siden og det er virkelig noe av det beste vi har spist noen gang.

En spesialitet fra Bretagne er crêpe og cider. Cider produseres hovedsakelig her og i Normandie, som ligger nord for Bretagne. Det er Crêperier overalt her i Camaret, men vi har ennå ikke smakt. Det finnes to typer pannekaker, galettes og crêpes. Galettes er salte og lages av bokhvete, noe det vokser mye av i Bretagne, og serveres med f.eks. egg, skinke og ost. Crêpes er søte, lages av fint mel og serveres gjerne med sjokolade, pisket krem og mandler. Og så drikker man visst lokalprodusert cider til.

Ellers så dyrkes det veldig mye grønnsaker i Bretagne, det produseres ikke så mye ost og vin, men en god del pølser av svin.

Fiskefest på grillen

I går fant vi et stort supermarked med fiskedisk, Super U rett bak turistkontoret, og kjøpte med oss kamskjell og dorade til middag. Vi hadde også fersk tunfisk fra noen dager tidligere. Ble en skikkelig grillfest med ulike typer sjømat og grillede grønnsaker. Vi trodde vi var glade i kjøtt, men alt vi har smakt så langt av sjømat i Bretagne, slår kjøtt anyday!

Ingredienser

  • 2 dorader
  • 6 kamskjell med rogn
  • En stor bit tunfisk
  • Gulrøtter i ulike farger
  • 8 hvitløksfedd med skall
  • 4 sjalottløk med skal
  • 2 tomater
  • Sitron
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Dorade: Fjernet innmaten, skrapte bort skjell, skjærte tre snitt på hver side, saltet og pepret og grillet på kullgrill.

DSC01295

DSC01306

Tunfisk: Saltet, pepret og stekte i stekepanne.

DSC01275

DSC01311

Kamskjell + rogn: Stekte i smør og olivenolje i stekepanne.

DSC01317

Gulrøtter: Delte de tykkeste, kokte 5-10 minutter, saltet og pepret og grillet på kullgrill.

DSC01314

Løk + hvitløk: Delte løk med skall i to og la i folie sammen med hele hvitløksfedd med skall. La pakken på grillen.

DSC01286

Tomat: Skjærte et kryss, krydret og grillet i folie på kullgrill.

DSC01330

Kilder:

http://www.brittanyholidayguide.com/brittanyfood.html

https://en.wikipedia.org/wiki/French_cuisine#Nord_Pas-de-Calais.2C_Picardy.2C_Normandy.2C_and_Brittany

Legg igjen en kommentar