Båtmat #37: Cuisine bretonne og fiskefest på grillen

Båtmat #37: Cuisine bretonne og fiskefest på grillen

Kostholdet vårt siden vi kom til Frankrike har bestått av sjømat, grønnsaker, ost, lokale pølser/skinker og litt økologisk vin. Og det føles veldig bra!

DSC01329

Cuisine bretonne

Camaret-sur-Mer ligger i Bretagne. Bretagne er kjent for sjømat som hummer, kreps og blåskjell. De fleste restauranter serverer Plateau de fruits de mer, som er en tallerken med ulike typer sjømat. Vi spiste det for noen dager siden og det er virkelig noe av det beste vi har spist noen gang.

En spesialitet fra Bretagne er crêpe og cider. Cider produseres hovedsakelig her og i Normandie, som ligger nord for Bretagne. Det er Crêperier overalt her i Camaret, men vi har ennå ikke smakt. Det finnes to typer pannekaker, galettes og crêpes. Galettes er salte og lages av bokhvete, noe det vokser mye av i Bretagne, og serveres med f.eks.