Båtmat #39: Meksikansk taco med provencalsk touch

Båtmat #39: Meksikansk taco med provencalsk touch

dsc02287I dag hadde vi fredagstaco, for første gang i båten, som så mange andre nordmenn. Men vi lagde den ikke til på vanlig «norsk» måte. Vår kan heller kalles noe sånt som «meksikansk street food møter Provance». Det ble utrolig smakfullt og faktisk kjempesunt. Med krydder, ferske urter, hvitløk, løk, chilie, ingefær, shitake og avokado, var dette rene helsekosten!

Ingredienser

Kjøtt

  • Økologisk bacon
  • Kjøttdeig av svin og storfe
  • Løk
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Tørket shitake
  • Grillet paprika
  • Hakket tomat
  • Halvtørket timian og laurbærblad (en provencalsk blanding vi fant i Frankrike)
  • Tørket chili
  • Worchestersaus
  • Salt & pepper

Chiliesaus

  • Saus fra kjøttet
  • Cherrytomater
  • Fersk og tørket chili

Guacemole

  • Avokado
  • Hvitløk
  • Rødløk
  • Cherrytomater
  • Lime
  • Salt & pepper

Tilbehør

  • Maistortillas (100% mais, gluten- og melkefri)
  • Hakket rødløk
  • Hakket koriander
  • Limebåter

dsc02276-1

Fremgangsmåte
Kjøttet: Vi begynte med å steke bacon i eget fett. Tilsatte kjøttdeigen etter at baconet hadde «sluppet fettet» sitt og stekte videre. Hadde så i løk, hvitløk og tørket shitake. Deretter resten av ingrediensene, kokte opp, pakket gryta inn i håndklær og lot den stå et par timer. Den holdt godt på varmen. Kokte opp igjen gryta før vi skulle spise. Her kan du også bruke Wonderbag.

Guacemole: Moste avokadoene, tilsatte hakket løk, hakket hvitløk og hakket tomat. Rørte rundt og smakte til med limesaft, salt og pepper.

Chiliesaus: Helte av så mye saus som mulig fra kjøttgryta. Tilsette cherrytomater, tørket og fersk chili. Mikset med en stavmikser. Smak evt. til med salt og pepper.

Tilbehør: Hakket rødløk og koriander og delte en lime i båter. Stekte maistortillaene i olivenolje i ca. 20 sekunder på hver side.

Serverte tortillaene med kjøtt, guacemole, chilisaus, hakket løk, hakket koriander og klemte en liten limebåt over.

Ekte meksikansk taco, men med en liten fransk vri. SHIT SÅ GODT!

dsc02284

Legg igjen en kommentar