Vi spiste mye god mat på Shetland. Lammet var delish, biffen var utrolig saftig og mør og anda var virkelig den beste anda vi noen gang har smakt!
Ingredienser
- To andelår
- Chinese Five Spice (krydder)
- Squash
- Vårløk
- Fersk shitake
- Søtpotet
- Smør
- Andefett fra andelårene
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Vi begynte med å tørke av andelårene, krydre med Five Spice og lot dem så stå ganske lenge å godgjøre seg.
Squashen ble skrelt, delt i skiver og saltet for å trekke ut vann og fjerne bitter smak.
Andelårene ble stekt på begge sider i stekepanne før de ble satt inn i ovnen. Der sto de til de hadde nådd kjernetemperatur på 60-65 grader.
Stekte fersk shitake, squash og vårløk. Helte over litt andefett fra andelårene mot slutten.
Søtpotetene delte vi, kokte og lagde stappe av. Tilsatte både smør og andefett fra de stekte andelårene.
Det smakte himmelsk! Saftigste anda ever!
En kommentar om “Båtmat #14: Andelår med søtpotet og shitake”