Båtmat #33: Helstekt kylling med red curry og jasmineris

Vi har tidligere postet oppskrift på red curry chicken. Denne gangen prøvde vi en ny variant med helstekt kylling og grønnsakscurry ved siden av.

DSC_5791
Brokkoli, gulrot og squash med salt

Ingredienser

  • 1 hel økologisk kylling
  • Sitron
  • 2 sjalottløk
  • 6 fedd økologiske hvitløk
  • Så mye ingefær du ønsker (3-5 cm)
  • 1 chili
  • 5-6 aromasjampignon eller annen sopp
  • 1 liten økologisk squash
  • 3  økologiske gulrøtter
  • 1/2-1 økologisk brokkoli
  • 1/2 glass red curry paste
  • 2 ss tomatpuré
  • Cayennepepper
  • Extra virgin olivenolje
  • Extra virgin kokosolje
  • 1 kartong kokoskrem (250 ml)
  • 1 boks økologisk kokosmelk
  • Lime
  • Frisk koriander
  • Salt & pepper
  • Jasmineris

Fremgangsmåte
Vi begynte med å marinere en hel kylling med red curry paste (tilsatte ekstra cayennepepper og litt olivenolje). Stappet et par sitronbåter i rumpa på kyllingen… og så den inn i ovnen i ca. en time. Tiden kommer selvfølgelig helt an på størrelsen på kyllingen, varmen i ovnen og generelt hvor god ovnen er.. Vår er litt primitiv.

Finhakket løk, hvitløk, chili og ingefær. Kuttet gulrøtter i staver, brokkoli i buketter og sopp i fire. Delte squash i skiver og så i to igjen. Saltet bitene og lot dem ligge en stund for å få trukket ut vann.

DSC_5787

Begynte med å steke sopp i tørr panne på én side for å få ut fukt. Her er det viktig å ikke røre i soppen. Den skal ikke steke på begge sider for da lukker man fukten inne i soppen. Tilsatte deretter kokosolje og squash og stekte videre.

DSC_5789

Tilsatte så løk, så hvitløk, chili og ingefær og så tomatpuré og red curry paste og stekte videre. Deretter kokosmelk og litt ferskpresset sitronsaft og limesaft (ca. 1/2 av hver, men smak til). Så gulrøtter. Dette fikk stå en liten stund før vi skrudde av varmen. Kjenn på grønnsakene. De skal være litt crunchy, men ikke rå. Helt til slutt tilsatte vi brokkoli. Hell gjerne sausen fra kyllingen over i currygryta. Det gir ekstra god smak.

Dropp sitron og lime dersom du vil ha en fyldigere og mindre syrlig curry. Server heller retten med sitronbåter ved siden av.

DSC_5793
Denne er god og inneholder ikke tilsetningsstoffer

Jasminerisen ble bløtlagt i vann tilsatt salt og eplecidereddik noen timer før vi begynte å lage middag. Deretter ble den kokt i vann.

Skjærte kyllingen i seks biter: to lår, to vinger og delte brystet i to.

DSC_5808

Serverte kyllingen med jasminerisen, curryen og hakket, frisk koriander.

DSC_5806 DSC_5816

Legg igjen en kommentar