Båtmat #34: Indisk hjerterisotto

DSC_5626
Indisk hjerterisotto

Risotto med kyllinghjerter har blitt en favoritt hos oss. Ekstremt næringsrikt og utrolig godt! Vi liker å eksperimentere og lager sjeldent det samme to ganger. Denne gangen testet vi en indisk variant, med garam masala og kokosmelk. Vi prøver å unngå kumelkeprodukter når vi kan. Vi brukte derfor kokosmelk og manchego, en ost laget på fåremelk. Suksess!

Garam masala
Garam masala er en indisk krydderblandning. Blandingen kan variere, men inneholder som regel; sort pepper, chilipepper, koriander, spisskummen, kardemomme, kanel, muskat og nellik. Garam betyr sterk og masala betyr krydderblanding.

DSC_5621
Truls tester ut hestehale

Ingredienser

  • Økologiske kyllinghjerter fra Homlagarden
  • Garam masala
  • Fersk shitake
  • Sjalottløk
  • Hvitløk
  • Ferks chili
  • Extra virgin kokosolje (den med smak)
  • Risottoris
  • Hvitvin og rosévin (forbi vi hadde rester.. hvitvin er nok best)
  • Vann
  • Extra virgin olivenolje
  • Kokosmelk
  • Manchego
  • Smør
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Vi begynte med å rense og skylle kyllinghjertene. Delte dem så i tre og krydret med garam masala og salt. Lot det stå ca. en times tid.

Shitaken ble revet og så stekt i kokosolje. Vi tilsatte etter hvert løk, deretter chili og deretter hvitløk. Så ble risottorisen tilsatt og så vinen. Vann ble tilført litt og litt, til risottoen var ferdig. Egentlig bør man bruke en god kraft som væske, men vi hadde ingen denne gangen.

DSC_5613 DSC_5623

Når risen var ca. halvveis kokt, begynte vi å steke hjertene i olivenolje. Overførte de stekte hjertene til risottoen etter hvert som de ble ferdig.

Helt til slutt tilsatte vi litt kokosmelk (vi brukte ca. 1 dl), raspet manchego og smør. Akkurat nok til at det ble en creamy risotto.

Risottoen ble kjempegod! Rund og creamy, uten å smake kokos. Den var heller ikke særlig sterk. For dere som liker det spicy, så anbefaler vi å krydre enda litt mer. Hjertene smaker mye i seg selv og tar derfor over mye smak. Kokosmelken og osten mildner retten. Litt ekstra krydder blir nok derfor bare godt! Server også gjerne med ferske urter.

Håper det smaker!

DSC_5628
Server helst med ferske urter. Da ser det litt mer delikat ut 🙂

Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Garam_masala

En kommentar om “Båtmat #34: Indisk hjerterisotto

Legg igjen en kommentar